La Creu Roja porta gairebé 3.000 actuacions en el que portem d'estiu

La Creu Roja ha fet 2.974 assistències sanitàries en el que portem d'estiu a la Costa Brava. D'aquestes, un total de 1.558, el que equival a un 52%, han estat per traumatismes com ferides, contusions i fractures. Unes dades que han disminuït respecte el juny i juliol del 2015, quan es va atendre 2.251 persones per aquest motiu. 
Les picades de medusa han estat una altra de les principals problemàtiques dels dos primers mesos de l'estiu 2016. En total, 826 banyistes han hagut de ser atesos per aquestes picades, un 20% més que l'any passat quan es van fer 664 assistències d'aquest tipus. 
 
A més, els equips de rescat de Creu Roja Girona han salvat 14 persones de l'aigua i han portat a terme 57 evacuacions per diverses causes i gravetat. 
 
Aquesta temporada, la Creu Roja ha rebut un total de 2.688 avisos preventius entre banyistes i embarcacions, la majoria dels quals s'han fet des dels dispositius de terra i la resta des del mar. Una dada que contrasta amb el gran nombre d'avisos de l'estiu passat quan se'n van rebre 5.275.
 
A més del servei de vigilància, des de Creu Roja es vetlla també pel bany de les persones amb problemes de mobilitat, posant al servei dels usuaris cadires amfibies en 8 platges, 5 d'elles baixempordanes. En el conjunt gironí, s'ha usat aquests equipaments en 101 ocasions, i s'ha acompanyat i prestat croses o bastons a 63 persones més. 
 
A les platges de la Costa Brava hi ha un total de 49 socorristes aquesta temporada, que vigilen i actuen en 20 platges i cales. Al Baix Empodà, Creu Roja està present a Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.