Aposta per les batudes nocturnes de Senglars amb 4x4

Els Agents Rurals aposten per fer batudes de senglars nocturnes i en tot terreny. Després d'una prova pilot, s'ha pogut constatar que aquest és un dels sistemes més efectius per combatre aquesta plaga que fa malbé les collites.
This text will be replaced
A Cruïlles, un dels municipis del Baix Empordà més afectats per aquesta problemàtica on hi actuen grups de fins a 400 senglars en una sola nit, s'ha aconseguit abatre 20 exemplars d'aquests porcs en una nit.  Si ho extrapolem al conjunt del Baix Empordà i Gironès, s'ha arribat a aniquilar 243 senglars en 29 recorreguts. 
 
Les batudes nocturnes ja fa tres anys que s'impulsen, però amb la incorporació del tot terreny s'aconsegueix cobrir una àrea de 50 quilòmetres en un marge de quatre hores, fet que optimitza els resultats de la operació. Als pick ups hi van dos agents a banda i banda de la caixa i un pagès que és qui il·lumina la zona de collita. Quan s'avista un grup de senglars, els agents disparen matant tants exemplars com sigui possible. Els senglars abatuts s'envien a una empresa de Fornells de la Selva perquè en comercialitzi la carn.
 
Davant dels bons resultats aconseguits, els Agents Rurals volen estendre aquestes batudes en tot terreny de les 10 àrees actuals a tota la demarcació, una decisió que no agrada ni als caçadors ni als advocats animalistes. Els primers, són reticents al sistema per l'impacte que aquest pugui tenir sobre la temporada de caça. Els animalistes per la seva banda, consideren que aquest és un sistema perillós i cruel amb els senglars, i aposten per altres mètodes més civilitzats com les vacunes anticonceptives per evitar-ne la proliferació.