La DO Empordà preveu una collita de molta qualitat

La DO Empordà preveu una verema amb poc raïm però de molta qualitat. A les portes per iniciar la verema al Baix Empordà, els cellers de la Denominació d'Origen Empordà apunten que la recolecta de raïm serà inferior a la de l'any passat. 
This text will be replaced
L'alta humitat que es va registrar durant la major part de la primavera sumat a les altes temperatures d'aquest estiu i la forta sequera que arrestrem fa pensar que el vi 2016 serà menys abundant però, per contra, més concentrat.
 
Ja es preveu que no s'arribarà als 60.000 hectolitres que es van produir el 2015 però s'explica que esdevé un vi idoni per aconseguir de producció més curta i amb gran quantitat de suc.
 
A dia d'avui hi ha algun celler que ha iniciat la recolecció tot i que la majoria començaran la verema durant les properes setmanes, allargant el període fins a la tardor, entrat el mes d'octubre.
 
La DO Empordà aposta cada vegada més per un vi de producció més ecològica. Aquesta és l'estratègia de futur en la que treballen bona part dels cellers de la zona.