Instal·len el primer radar de tram de la comarca a Corçà

A partir d'ara, els vehicles que circulin per la C-66 entre Corçà i Sant Joan de Mollet incomplint els límits de velocitat s'exposaran a ser sancionats per un radar de tram.
El nou aparell ja està enllestit i començarà a multar en ambdós sentits de circulació a partir del setembre. Es tracta d'una tecnologia que incorpora un lector de matrícules al principi i al final del tram i que fa el càlcul de la velocitat mitjana dels conductors, de forma que sanciona els infractors. L'objectiu d'aquest radar és evitar que els cotxes frenin de forma sobtada al detectar l'aparell i obligar-los a circular correctament al llarg de tota la franja controlada. 
 
El de Corçà és el primer radar de tram del Baix Empordà i el cinquè de les comarques de Girona. En total es cobrirà un traçat de 8'7 quilòmetres entre els municipis baixempordanesos de Corçà, Rupià i La Pera i els gironins Flaçà i Sant Joan de Mollet.
 
El Servei Català de Trànsit ha apostat per instal·lar l'aparell en aquesta zona concreta per la gran mobilitat de vehicles que suporta per ser una porta d'entrada a la Costa Brava des de comarques de Girona i per l'alt nivell de sinistralitat de la via. 
 
Ja fa dos anys que es va iniciar el desplegament de radars de tram a Catalunya i actualment ja en són 24, 10 dels quals entren en funcionament aquest final d'estiu.