La Fira de Vins i Caves converteix Pals en la capital de la viticultura

L'Empordà és un referent gastronòmic del país i Pals un dels seus puntals. Però aquest cop no parlem d'arròs sinó de vins. El municipi es convertirà en l'epicentre de la cultura vitivinícola els propers 26, 27 i 28 d'agost en motiu de la Fira de Vins i Caves de Catalunya i tast de formatges.

This text will be replaced

Una proposta amb 36 anys d'història i que vol contribuir a prestigitzar els vins produits a Catalunya i molt especialment a l'Empordà. Amb el boom dels productes Km0 els vins de casa cada cop tenen més presència a les llars i sector de la restauració, però quan fa tres dècades va començar no era pas així.   Tot això sumat a una millora dels equipaments dels Cellers i dels vins que produeixen ha fet que ara les coses siguin molt diferents.

Totes aquestes varietats i més es podran trobar a Pals, on s'hi apleguen diversos cellers de les diferents DO catalanes. De fet l'any passat hi van haver més de 120 referències de 70 cellers d'arreu del país.

Al costat dels vins hi haurà parades de gastronomia i molt especialment una mostra de formatges artesans difícils de trobar a les botigues i que ja fa una vintena d'anys que acompanyen els vins de la Fira.

Enguany l'esdeveniment ha canviat de dates per no coincidir amb la Festa Major de Pals. Normalment es feia a mitjans d'agost i ara es farà aquesta darrere setmana del mes.