S'intueix un canvi de tendència vacacional

La comunitat educativa de les escoles de Calonge començaran el curs amb una protesta. Les AMPA's de les tres centres educatius de primària del municipi han convocat a totes les famílies perquè dilluns a la tarda no portin als nens i nenes a l'escola.
This text will be replaced
Pretenen que cap alumne assisteixi a l'escola la tarda del 12 de setembre coincidint amb l'inici de les classes. Aquesta és la manera que tenen de reclamar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que els atorgui la jornada continuada com ja fan altres escoles de la comarca.
 
Fa anys que Calonge-Sant Antoni va sol·licitar que els centres de primària poguessin fer horari compactat. La comunitat educativa era coneixedora que fins que no es superés la prova pilot que van donar entre d'altres escoles catalanes a 5 centres del Baix Empordà, ells no es podrien sumar al nou horari. La sorpresa va arribar a finals del curs passat quan el departament va anunciar que cap escola calongina faria el nou horari de cara aquest setembre.
 
Les AMPA's es senten molestes ja que, a priori, compleixen tots els requisits per poder fer la jornada compactada i no entenen quin és el motiu perquè un curs més hagin de continuar amb l'horari partit.
 
Amb les famílies, les direccions dels centres educatius disposats al nou model així com el suport de l'ajuntament consideren que no hi ha cap motiu perquè el departament no es replantegi la decisió, tot i que els han advertit que de moment no es canviarà res.
 
Les AMPA's de l'escola Pere Rosselló, La Sínia i Llevantí de Mar no descarten noves mobilitzacions al llarg d'aquest curs.