El poc vent registrat ha frenat els incendis d'aquest estiu

Tancada la campanya forestal d'incendis. L'Associació de Defensa Forestal Gavarres Marítima ha donat per finalitzada la campanya d'estiu. Un període que preveia més complicat del que finalment ha estat. La sequera que s'arrastrava des de la primavera, acompanyat per les altes temperatures dels darrers mesos i la manca de precipitació que ha continuit durant tot l'estiu feia pensar que hi hauria un major nombre d'incendis forestals. 
This text will be replaced
Després de superar un juliol amb alguna incidència però res destacable, els tres focs que es van declarar la primera setmana d'agost augurava que les següents setmanes serien molt intenses. Entre el 4 i el 6 d'agost hi van haver fins a tres punts on les flames van arrassar part del territori baixempordanès. El primer va ser uns camps de Cruïlles, es va seguir amb el foc de Roca Maura a L'Estartit i l'endemà, just a la matinada les alertes s'aixecaven a Vilopriu on es van cremar fins a 76 hectàrees de vegetació forestal i agrícola.
 
Després d'aquesta setmana fatídica la situació es va calmar, tot i que les temperatures van continuar altes i sense pluja, la manca de vent va ajudar frenar quasevol petit incendi que es pogués declarar. 
 
Tot i que tenim la campanya tancada en cap cas es pot baixar l'alerta. Tot el contrari els darrers anys s'ha demostrat que els grans incendis a la comarca s'han produït fora de temporada. Des de l'ADF recorden a la població que s'ha de ser conscient del paisatge que ens envolta i que cal treballar per evitar que un petit incendi pugui acabar arrassant desenes d'hectàrees de massa.
 
Les abundants precipitacions dels últims dies han rebaixat el risc d'incendi forestal a la comarca, però l'ADF tot i iniciar les tasques de manteniment i prevenció de cara la següent temporada, continua amb la vigilància.