Cau molta precipitació però deixa poques afectacions

La nit de ruixats i tempestes han deixat imatges com aquesta. Petites inundacions, molt de fang acumulat i parcs públics i jardins impracticables. El Baix Empordà ha estat la comarca gironina on les tempestes han estat més actives amb un total de 1327 llamps caiguts dels quals prop de 500 han tocat a terra.
This text will be replaced
Tot i l'espectacularitat de la tempesta elèctrica i la pluja intensa el servei d'emergències de Catalunya ha atès una quarantena de trucades durant la nit però no s'ha produit cap incidència destacable.
 
Les quantioses precipitacions que han caigut durant bona part de la nit i matinada no han provocat desperfectes seriosos però sí que han deixat molta feina a fer pels serveis de neteja municipal que des de primera hora del matí intentaven netejar les voreres carregades de fang i recollien la gran quantitat de fulles que han caigut per evitar obstruir els embornals.
 
Els diferents operaris que netejaven la via pública també han aixecat els embornals on s'havia acumulat per brossa natural per evitar que les pluges que puguin arribar a les properes hores provoquin algun problema.
 
La capital de la comarca, La Bisbal d'Empordà, és la població baixempordanesa que més precipitació ha acumulat amb prop dels 100 litres per metre quadrat, 30 dels quals haurien caigut amb poca estona. Castell d'Aei amb 40 litres i Torroella amb uns 30 serien d'altres dels municipis del Baix Empordà on la pluja ha estat més intensa.
 
El mar també arrastra les conseqüències d'una nit de tempesta amb onades que arriben als dos metres d'alçada.
 
Tot i que avui la majoria han sortit de casa paraigua en mà les temperatures encara no han baixat de manera considerable. El canvi de temps pel que fa a les temperatures es farà notar a mesura que avanci la jornada. La nuvolisitat es mantindrà tot aquest dimecres i a partir de dijous el temps es tornarà a estabilitzar.