El sector hosteler de la Costa Brava Centre defensa l'impost turístic

Amb la fi de la temporada de màxima activitat al sector hosteler, però encara amb uns quants turistes a la Costa Brava Centre, molts d'ells jubilats francesos o anglesos, el debat al voltant de l'impost turístic s'ha tornat a posar a sobre la taula.
This text will be replaced
 
Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, dilluns passat el Conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget va plantejar la possibilitat de fer modificacions i millores en la taxa turística. Els hostelers de la Costa Brava Centre, que des de bon començament van defensar l'aplicació de la taxa turística, han vist l'impost amb bons ulls fins ara però creuen que els diners recaptats es podrien reinvertitr d'altres formes.
 
Defensen que la totalitat de l'impost recaptat per la Generalitat s'hauria d'invertir directament al territori i no el 30% que ara es destina als ajuntaments. A més, es reclama una legislació que obligui a invertir aquest diners en tasques relacionades amb el turisme i no en qualsevol àrea, com ara succeeix en molts consistoris. Una altra opció seria que se'ls quedés la Generalitat sempre que es destinessin exclusivament a promocions de la marca Catalunya i s'apostés per la qualitat. El turisme de qualitat, diuen, ha permès que la Costa Brava Centre tingui uns preus i unes facturacions per sobre de la mitjana del litoral català. Això es tradueix, doncs, en més inversió i més feina. 
 
Des del Grup Costa Brava Centre es reuniran el proper 14 d'octubre amb el mateix conseller Baiget i se li plantejaran totes aquestes propostes al voltant de l'impost turístic, entre elles també que un 2 o 3% del recaptat es destini a entitats com la seva, ja que poden formar els empresaris perquè reforcin la competitivitat dels productes que ofereixen.