Municipis baixempordanesos es revelen contra el 12-0 i faran com si fos un dia laborable

Aquest 12 d'Octubre hi ha qui no té res a celebrar. Diversos ajuntaments del país rebutgen la Festivitat de l'Hispanitat i treballaran com si fos un dia laborable més. Al Baix Empordà han pres aquesta decisió consistoris com el de Begur, Corçà o Verges que rebutgen aquesta diada per les reminiscències feixistes que té i també per motius històrics. Consideren que l'arribada dels espanyols a Amèrica és l'inici del genocidi i explotació dels pobles indígenes.

This text will be replaced

En el cas de Verges l'Ajuntament és el primer cop que es suma a aquesta mesura. Es va decidir per ple a través d'una moció. El consistori i tots els seus serveis estaran oberts i els treballadors municipals canviaran aquest dia festiu per un altre.

La Delegació del Govern Espanyol, reacciona iradament

Decisions com la de Verges han provocat la reacció irada de la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya que ha agafat Badalona com a cap de turc. A instàncies seves un jutge ha determinat que el consistori badaloní ha de tancar les portes malgrat haver decidit, com Verges, que aquest 12-0 no hi havia res a celebrar.