Una desena d'actuacions per petites inundacions al Baix Empordà

Sense platja, els carrers convertits en un fangar i algun vehicle atrapat a l'aigua. Aquesta és la imatge 'catastròfica' amb la que s'ha despertat l'Estartit després d'una matinada intensa de pluges que va descarregar més de 30 litres per metre quadrat en només mitja hora. 
This text will be replaced
Les intenses pluges que va viure sobretot la zona del Baix Ter ha deixat carrers inundats, baixos negats i la platja convertida en uns aiguamolls. 
 
Aquest matí la brigada municipal no donava l'abast davant de tanta afectació. La circulació ha quedat tallada en diversos punts i costava conduir per carrers plens de basses d'aigua i molt de fang. Els embornals no van poder suportar la intensitat de l'aigua en tant poc període de temps i l'aigua va recuperar les rieres que desemboquen a la platja. 
 
Els Bombers van fer una quinzena de sortides al Baix Empordà, sobretot a Torroella de Montgrí i l'Estartit. La majoria d'actuacions per desguassar aigua acomulada i entre les 22.00 i 24.00, hores de màxima intensitat del temporal. 
L'onatge també s'ha deixat sen tir amb força a tota la Costa Brava. Les onades han arribat als sis metres d'altura a alta mar i un xic menys a primera línia de costa. De fet l'aigua ha arribat a l'altura dels passejos marítims, convertint-se en una atracció pels turistes que hi ha a la zona.  Alguns, molt acostumats l'onatge alt i gens impressionats. 
 
L'episodi de pluges seguirà vigent almenys fins diumenge al matí amb precipitacions localment intenses. El Servei Català de Trànsit demana prevenció a la carretera i augmentar les distàncies de seguretat mentre que des de Protecció Civil es recorda que cal estar alerta davant el creixement sobtat de rius i reres.