La sega tradicional de l'arròs de Pals celebra divuit anys

Pals ha reculat un any més alguna dècada enrere per recordar la manera tradicional de segar l'arròs. 
 
This text will be replaced
 
Aquest cap de setmana s'ha celebrat la divuitena edició de la Sega Tradicional de l'Arròs de Pals, una activitat en la que els segadors més vells i amb més experiència del municipi fan una demostració al públic de com es segava aquest cereal fa alguns anys enrere abans que arribessin les màquines.
 
Amb els pantalons arromangats fins els genolls, els peus descalços i una posició amb l'esquena ben corbada per estar a l'alçada de la planta els vells segadors han anat explicant a les joves promeses com treballaven abans, mentre el públic se'ls mirava i escoltava ben atentament.
 
Pals és un municipi que viu del turisme i de l'arròs i per això vol potenciar aquests dos pilars fonamentals. 
 
El Mas Carles és el lloc on cada any des de'n fa ja divuit se celebra aquesta activitat tradicional que Pals vol mantenir malgrat els segadors més veterans vagin desapareixent.
 
A banda de la sega tradicional de l'arròs, també s'han celebrat altres activitats com un taller d'espigues, una passejada pels camps d'arròs gratuïta amb el trenet el Xiulet de Pals i, finalment, l'arrossada popular per tastar el nou arròs de la temporada.