Verges 'passa' dels requeriments de Llanos de Luna per haver obert el 12-O

Per una orella m'entra... i per l'altra em surt. Aquesta és l'actitud de l'Ajuntament de Verges davant el requeriment que la Delegació del Govern Espanyol els ha enviat recriminant-los que haguessin obert el 12 d'Octubre.

This text will be replaced

Com una quarantena més d'Ajuntaments el de Verges va obrir el dia de la Festa Nacional d'Espanya malgrat les amenaces de l'Estat, exemplificades amb el cas més mediàtic de Badalona

Aquests consistoris van decidir passar de la Hispanitat perquè consideren que té reminiscències feixistes i commemora l'inici del genocidi del poble indi. Aquesta actitud va enervar la Delegació del Govern que no vol deixar passar aquest assumpte i ha enviat notificacions a diversos ajuntaments perquè diguin qui va treballar i per què. Des de Verges, com faran altres consistoris, no faran cas a aquesta notificació perquè consideren que és una intromissió a l'autonomia local.

Acte "coherent" de "desobediència"

L'equip de Govern de Verges, de la CUP, ha emmarcat la seva decisió en el marc de la desobediència que creuen necessària per aconseguir la independència de Catalunya. Preveuen que actes com aquest aniran en augment davant l'ofensiva judicial de l'Estat contra el procés independentista.  Afirmen que el que han fet és un acte coherent.

El dia 12 d'Octubre una dotzena de ciutadans es van acostar fins a l'Ajuntament per fer diversos tràmits. Allà s'hi van trobar els regidors de l'equip de govern que els van atendre com si d'un dia laborable els tractés.

Noticies relacionades

Municipis baixempordanesos es revelen contra el 12-0 i faran com si fos un dia laborable