Un cansalader i xarcuter de Bellcaire d'Empordà és guardonat amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

Jaume Capell Font, cansalader, xarcuter i carnisser de Bellcaire d'Empordà ha estat galardonat amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari atorgat per la Generalitat de Catalunya.

 
Diplomes de Mestre Artesà Alimentari
 
En el decurs de l’acte, també s’han lliurat 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari. En concret, es tracta de 10 carnissers, cansaladers i xarcuters; 13 forners; 5 pastissers, i 2 xurrers.
 
Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 947 diplomes.
 
El forner Miquel Saborit Vilà, de Torelló, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016, que atorga el Departament d’Agricultura. Saborit representa la tercera generació de forners d’una empresa catalana amb 75 anys d’història que ha impulsat una nova concepció del treball a l’obrador i a la botiga.
 
El premiat al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016 ha recollit aquesta tarda el seu guardó en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes. Durant l’acte, també han estat guardonades 30 persones amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari, un reconeixement a tota un trajectòria professional. La consellera, acompanyada del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, ha destacat la importància d’afavorir el relleu generacional i prestigiar l’artesania alimentària, “l’art de convertir els tresors que ens ofereix la nostra terra en productes sofisticats i singulars”.