Cinquena trobada de ranxos i sopes a Verges

Verges ha acollit aquest cap de setmana la cinquena trobada de Sopes, tres dies en què els pobles que encara conserven la tradició de cuinar ranxos, sopes i escudelles s'han reunit per celebrar la tradició de cuinar comunitàriament, una activitat molt arrelada en alguns indrets.
 
This text will be replaced
 
Aquestes grans olles contenen un dels menjars més apreciats per municipis com Verges que des de l'època medieval gaudeix d'una activitat que no només significa menjar sopa sinó que agrupa a tota la població i, per tant, és un patrimoni que fomenta l'arrelament de la zona i cohesiona la societat.
 
En la cinquena trobada de Sopes a Verges hi han participat les Colles provinents d'Albons, Capmany, Castellterçol, Gelida, L'Ametlla del Vallès, La Seu d'Urgell i Vidreres, a més de Verges. A banda de les colles, però, tots aquells curiosos que han volgut han tingut l'oportunitat de provar la sopa màgica.
 
Des de divendres i fins aquest diumenge Verges s'ha convertit en el punt de trobada de totes aquestes colles que han aprofitat per fer visites guiades al municipi vergelità, han fet sopars, dinars i esmorzars de germanor, i a més també s'han fet audicions de sardanes o s'ha cuinat la truita més gran de l'Empordà.