Pensar-s'ho dos cops abans de regalar un gos per les festes és una recomanació per evitar abandonaments

Els gossos no són joguines. Aquest és el missatge que la Protectora Rodamón de Palafrugell vol donar aquest Nadal. L'abandó d'animals és un problema real i encara existent a Catalunya. De fet, cada any s'abandonen més de 30.000 animals. És per això que des de la protectora, coincidint amb l'arribada de les festes, volen conscienciar a tots aquells que estan pensant a regalar un animal per Nadal i dir-los que serà per sempre i que s'ha de cuidar com un més de la família.
This text will be replaced
 
Diuen que la solució més immediata és que les administracions posin mà dura sobre aquest tema. Que s'obligui a posar el microxip a tots els gossos i que es penalitzi degudament aquells qui abandonen els seus animals i no disposin d'aquest xip.A més lamenten que només un 30% dels animals disposen d'aquesta eina que facilita la seva recerca. Una eina que ajuda també a identificar el seu propietari que en cas d'abandó pugui respondre davant la justícia.
 
La Protectora assegura que ens hauríem d'emmirallar amb altres països d'Europa on aquest tema es porta amb més restricció. No existeix un índex tan elevat de gossos sense xip i l'administració és molt més exigent amb aquesta problemàtica.
 
De fet, L'APA Rodamón disposa d'una extensa xarxa de col·laboradors estrangers que aprofitant les vacances a la Costa Brava ajuden als processos d'adopció als seus països d'origen.