Fre a l'obertura de noves terrasses a Plaça Nova de Palafrugell i Promontori de Llafranc

Fre al creixement de les terrasses de Plaça Nova i Plaça Promontori. L'Ajuntament de Palafrugell ha decidit impulsar una moratòria davant la proliferació d'aquests espais que amenacen amb saturar l'espai públic. La moratòria, amb una vigència de dos anys, farà que no es concedeixin noves llicències ni s'ampliïn les que actualment ja hi ha donades.

This text will be replaced

La moratòria afecta la principal plaça de Palafrugell i la principal de Llafranc. No es podran ampliar les terrasses existents ni fer-ne de noves. Si hi ha una successió de negoci mantindrà l'espai que ja té el seu antecessor, però si s'obre un nou negoci lligat a l'hostaleria o la restauració no tindrà dret a terrassa.

Aquesta nova mesura arriba després de la que es va impulsar el passat mes de juny enrtre el consistori i els propietaris de les terrasses de Plaça Nova, consistent en reduir un 15% l'espai que aquestes ocupaven. Una mesura que s'està negociant pràcticament idèntica a la Plaça Promontori de Llafranc.

Fonts municipals es mostren satisfetes dels resultats que ha tingut a Plaça Nova, perquè asseguren que han rebut menys queixes que anys anteriors sobre la superfície ocupada per les terrasses.

Els dos anys de moratòria han de servir també per repensar l'espai i reordenar-lo si bé es podria ampliar fins a dos anys més si fos necessari.