Palafrugell és on més puja el preu de la vivenda de segona mà

Palafrugell és el municipi del país on més ha pujat el preu de l'habitatge de segona mà. Segons un estudi del portal Pisos.com el municipi baixempordanès ha incrementat el preu de la vivenda usada més d'un 20% aquest passat 2016, arribant als 1.590 euros al metre quadrat.

Els 'brots verds' del sector immobiliari s'han traduït en un augment del 2,6% del preu dels pisos a la Demarcació de Girona, la més alta de totes les de Catalunya.

Augment de preus general

La situació de Palafrugell no és ni molt menys estranya en el conjunt del Baix Empordà on la majoria de municipis on el portal immobiliari hi té presència, han pujat de preu. Així doncs Pals, Begur, Calonge i Sant Feliu de Guíxols, per aquest ordre, registren augments importants del valor dels metres quadrats.
Pals és qui després de la vila de Josep Pla regsitra una pujada més important de preus amb un 18%. La resta de municipis registren increments d'entre el 2% de Sant Feilu de Guíxols i  el 4% de Begur, dècima amunt, dècima avall. Només difereix Palamós, on el preu del metre quadrat ha caigut un 1%.

Palafrugell lidera el rànquing en números relatius però no pas en números absoluts, on el metre quadrat més car segueix essent Begur amb més de 3.000 euros. Pals amb 2.900, Calonge-Sant Antoni amb 2.600, Palamós i Sant Feliu de Guíxols amb 2.300 la segueixen. Palafrugell és la més 'barata' de les analitzades amb 1.590 euros.

Segons l'anàlisi del portal immobiliari els municipis que més creixen són aquells amb una important presència del sector turístic o aquells a prop de grans ciutats com Barcelona, que expulsen veïns cap a poblacions properes degut al preu dels pisos. La mitjana catalana de preu per metre quadrat és de 1.744 euros i Barcelona