La fàbrica de suro J. Vigas arriba al 130è aniversari amb nous reptes de futur

El principal repte de la indústria surera és la lluita contra el tricloroanisol, una molecula que contamina el suro i que si es trobés en un tap podria alterar la qualitat del vi.
La prevenció és la principal eina que utilitzen els empresaris del suro i la feina consisteix en analitzar el suro que arriba i mantenir el control del rap fins que s'acaba la seva producció.
 
This text will be replaced
 
A Palafrugell hi ha la fàbrica J. Vigas que aquest any cumpleix 130 anys i que en els últims anys ha patit una important revolució tecnològica per produir taps amb les garanties i exigències que volen els clients.
 
Fa 15 anys la fàbrica va ampliar les seves instal·lacions amb una nau al polígon industrial i d'aquí en surten 80 milions de taps, el 80% per vi i la resta per cava, champagne o vi d'agulla. La meitat de la producció es queda a l'estat espanyol i la resta s'exporta a bodegues europees i també ara als Estats Units. El repte és seguir creixent en innovació tecnològica i a la vegada ampliar mercats, aquests dos objectius els permetran assolir el creixement sostingut que han mantingut durant aquests 130 anys d'història.