Palafrugell, Pals i Sant Feliu de Guíxols rebran fons Feder per a projectes culturals i d'eficiència energètica

Palafrugell, Pals i Sant Feliu de Guíxols rebran finançament a través del fons Feder en projectes culturals i d'eficiència energètica. Formen part d'un paquest de 13 milions d'euros que beneficiaran, a més d'aquests tres municipis BaixEmpordanesos, a 49 altres localitats de la demarcació de Girona.

This text will be replaced

A Palafrugell el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) destinarà 860.164 euros en dos projectes. Un primer és la primera fase del projecte museogràfic del Museu del Suro. Aquest fomra part de la 'Renovació de museografies de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques Gironines', i té un cost total de 502.195 euros. Una meitat l'aportarà el fons Feder i l'altra a parts iguals entre l'Ajuntament de Palafrugell i la Diputació de Girona.

Projecte global molt avançat

En aquesta primera fase del porjecte s'intervindrà a la planta baixa i es traslladarà les seccions de maquinària de transformació del suoro a la primera planta. Fons municipals han explicat que un cop acabades les obres s'haurà avançat en l'execució del projecte global i definitiu del Museu en la seva ubicació a l'antiga fàbrica de Can Mario.

La renovació de projectes museogràfics també beneficiarà Sant Feliu de Guíxols. En global el Fons Feder hi destinarà 765.000 euros a repartir entre 5 pobles i ciutats.

Calderes de biomassa

L'altre subvenció permetrà invertir 357.968 euros en l'adquisició d'una caldera de biomassa per la piscina municipal amb finançament a parts iguals entre el fons Feder per una banda i la Diputació i l'Ajuntament per l'altra. Forma part d'un projecte global de 'Calderes, xarxes de calor i instal·lacions per a la producció d'estella'. En el conjunt de les Comarques Gironines s'instal·laran 22 calderes de biomassa i es crearan carrils bici i vies verdes en 51 municipis.

Dins aquest bloc d'eficiència energètica Pals rebrà una part dels 2 milions d'euros per millorar en eficiència energètica l'enllumenat públic exterior d'edificis municipals amb altres 11 pobles i ciutats.