Nou pas de Salvem el Golfet per intentar aturar el macroxalet

Nou pas de Salvem el Golfet per intentar aturar les obres del controvertit xalet al capdamunt d'un penya-segat a la costa de Calella de Palafrugell
This text will be replaced
L'associació ecologista ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'ajuntament de Palafrugell contra la desestimació per silenci de la denunúncia urbanística presentada l'agost del 2016 contra les obres del macroxalet.Una denúncia que diuen va comptar amb el suport de dos milers de ciutadans.
 
Amb aquesta acció es persegueix que es declari la nul·litat de la llicència d'obres atorgada per l'ajuntament per enderrocar així les obres executades i reposar l'espai al seu estat verge anterior. 
 
Des de Salvem el Golfet han informat que persegueixen també que el camí de ronda respecti l'amplada mínima establerta a la legislació de costes i que es declari la nul·litat de ple dret del Pla de Millora Urbana aprovat per l'Ajuntament de Palafrugell per requalificar terrenys, ampliar l'edificabilitat, ocupació i alçada prevista al planejament i per permetre l'enderroc de l'anterior construcció de 262 metres quadrats de sostre preexistent. 
 
Finalment, impugnen la classificació dels terrenys com a sòl urbà edificable ateses les pendents, el risc geològic i els especials valors naturals, ambientals i paisatgístics que exigeixen la seva presevació. 
 
Amb aquest recurs sostenen que l'ajuntament va atorgar una reserva de dispensació il·legal i un tracte de favor i que s'han comès greus irregularitats. 
 
Des de Salvem el Golfet diuen que perseguiran fins al final les greus responsabilitats administratives que s'han produït en tramitar el Pla de Millora per requalificar els terrenys i autoritzar unes obres que consideren que han desconfigurat el paisatge de la Cala, qualificat d'Espai d'Interès Natural i protegit.