Palafrugell reitera que la llicència del Golfet està ben donada malgrat la petició d'aturar les obres d'Urbanisme

La tramitació de la llicència d'obres s'ajusta a llei. Aquesta és la posició invariable de l'Ajuntament de Palafrugell en el contenciós del xalet del Golfet. L'anunci de demandes al contenciós-administratiu per part de la Generalitat i Salvem El Golfet no fa canviar l'opinió del consistori que reitera que va actuar correctament.
Des de l'Ajuntament recorden que les obres estan molt avançades i veuen la posició de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, contradictòria.

This text will be replaced

Intervé: Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell

La Comissió d'Urbanisme de la Generalitat va instar a l'Ajuntament a paralitzar les obres del Golfet i va anunciar que portarà el cas als Tribunals per fer-ho efectiu. En una primera demanda no s'havia reclamat la paralització de les obres. Fonts de la comissió van afirmar que es troben davant d'un cas molt complex amb molta discussió sobre l'aplicació de la normativa i que per això cal estudiar-ho tot fil per randa i molt acuradament.

Tres peticions de cancelació d'obres i demanda d'explicacions d'ERC

La demanda de paralització de les obres se suma a la que ja han fet tant el Síndic de Greuges com l'entitat Salvem El Golfet, que també ha anat als tribunals. L'associació ecologista ha anunciat un recurs contenciós administratiu contra l'ajuntament de Palafrugell contra la desestimació per silenci de la denunúncia urbanística presentada l'agost del 2016 contra les obres del macroxalet.Una denúncia que diuen va comptar amb el suport de dos milers de ciutadans. Amb aquesta acció es persegueix que es declari la nul·litat de la llicència d'obres atorgada per l'ajuntament per enderrocar així les obres executades i reposar l'espai al seu estat verge anterior.
Ben diferent ho veu l'Ajuntament que està convençut que tota la tramitació s'ajusta a llei i així ho defensaran fins al final

Qui també ha reaccionat a la decisió de la comissió d'urbanisme, ha estat ERC. El principal partit de l'oposició palafrugellenca reclama la paralització immediata de les obres fins que es solucionin els contenciosos-administratius, lamenta que l'Ajuntament aixequés la suspensió cautelar de les obres abans del dictàmen de la Generalitat i insten a l'Alcalde a donar més explicacions sobre el cas.