Palafrugell acull la primera edició de les jornades sobre economia i reptes socials

Palafrugell ha iniciat aquest dijous la primera trobada d'economia i reptes socials que s'ha celebrat al Museu del Suro. La jornada de l'Obra Social La Caixa ha portat diversos experts el món de l'economia, filosofia i comunicació que han analitzat i reflexionat sobre el món del treball en temps de globalització i revolució tecnològica.
This text will be replaced
Juli Fernàndez, l'alcalde de Palafrugell i l'impulsor d'aquesta jornada. ha precidit l'acte apostant per una economia i un capitalisme diferent per una societat més justa i oberta. Així doncs, ha assegurat que aquestes jornades van en la línia del que vol pel seu poble, que la cultura, l'ensenyament i el paisatge siguin elements de motor econòmic però també de coneixement.
 
El primer debat hi ha participat Victoria Camps, Catedràtica d'Ètica de la UAB i Antón Costas, Catedràtic d'Economia de la UB. Els dos catedràtics han questionat el capitalisme i el sistema econòmic des de dos vassants diferents.
 
La trobada ha portat altres personatges de referència com l'escriptora egípcia Nawal al-Sa'dawi, l'ex Vicepresident del Govern de Portugal Antonio Vitorino, els catedràtics d'economia Guillem López Casanoves i Antón Costas com també el filòsof i periodista Josep Ramoneda, entre molts altres.
 
Els debats que s'allargaran fins el divendres, volen anar més enllà de la qüestió econòmica. A diferencia d'altres trobades econòmiques com la que es fa a S'Agaró, la del Cap Roig es vol centrar en la incidència que té l'economia en les persones.
 
La jornada a més, s'inscriu dins el projecte de futur de convertir els Jardins de Cap Roig en un espai per la reflexió, en el marc d'una de les prioritats programàtiques del Pla Estratègic de la Fundació La Caixa pels propers anys. A l'espera que els Jardins de Cap Roig tinguin enllestit l'auditori on es podrien celebrar ponències com les d'aquesta trobada, aquesta jornada es portarà a terme al Museu del Suro.