El Centre Tramuntana de Palafrugell celebra 30 anys

 
El Centre Tramuntana de Palafrugell està de celebració. El que és el centre ocupacional i especial de treball de referència del Baix Empordà ha arribat al seu trentè aniversari amb més força que mai. Ara mateix el Tramuntana dona feina a 170 persones amb discapacitat.
 
This text will be replaced
Intervenen: Dolors bassa, Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies / Xavier Sala, Director Tècnic Centre Tramuntana
 
El matí de dissabte va ser d'autèntica festa a les instal·lacions del centre. El dia va començar amb l'arribada i la visita de diverses autoritats com la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa o el President del Consell Comarcal del Baix Empordà Joan Català. Llavors els Geganters de Calonge i la colla castellera dels Minyons de Santa Cristina van amenitzar la matinal abans dels parlaments institucionals i l'entrega d'obsequis als usuaris que fa més de vint-i-cinc anys que formen part del centre. També es va celebrar el desè aniversari d'Afatram , l'associació de familiars, tutors i usuaris del Tramuntana. En general, una jornada de reconeixement a dues entitats referents.
 
El Centre Tramuntana es divideix en dos grans serveis: un de teràpia ocupacional que té una segona seu a Sant Feliu de Guíxols i un d'empresa. Malgrat que el gran gruix d'activitat empresarial és de tasques de viver i jardineria també hi ha llocs de treball de manipulats industrials i senyalització vial i mobiliari urbà. 
 
El Centre ocupacional i especial de treball Tramuntana va néixer el 1987 com una iniciativa de la mancomunitat de municipis del Baix Empordà gràcies a la cessió d'uns terrenys per part de l'Ajuntament de Palafrugell i des del 1993 està coordinat pel Consell Comarcal. En els darrers dos anys s'hi han instal·lat nous mòduls que fan que la problemàtica de la llista d'espera dels treballadors amb discapacitat al Baix Empordà estigui pràcticament resolta.