Es trenca el govern de Palafrugell

Divorci total i sense amistat. Albert Gómez trenca amb Juli Fernández i el PDeCAT sortirà del Govern. Amb posat seriós, flema britànica però verb afilat, els 4 regidors exconvergents han comparegut per anunciar que surten del govern i des d'aquest dimarts mateix en el ple ordinari de març passaran a ser oposició.  El motiu, "les contínues deslleieltats" de l'Alcalde i la gota que ha fet vessar el got la recent crisi per la regidoria de cultura. 

 
This text will be replaced
 
Intervenen: Albert Gómez, portaveu PDeCAT
 
El fins ara soci del batlle ha exemplificat les suposades deslleieltats en 4 elements: Un primer El Golfet. Segons Gómez, Fernández els va amagar les resolucions sobre el pol·lèmic xalet. Un segon la decisió personal i no consensuada de portar el despatx d'alcaldia als barris. El líder del PDeCAT troba greu que les iniciatives del govern no s'expliquessin als seus membres. Un tercer, el trencament de punts clau del programa de govern, com per exemple reticències per cedir l'alcaldia al seu grup i la voluntat de quedar-se pels socialistes l'àrea de cultura. I un quart, l'inici d'una campanya de descrèdit contra els edils exconvergents. 

L'Alcalde no es presenta a la reunió per abordar la crisi de govern

Gómez ha carregat durament contra Fernández, qui ha culpat personalment d'un trencament que ha assegurat ha buscat amb la seva actuació i inacció. I ha considerat simptomàtic que a la reunió de dijous passat per abordar la crisi de govern ni tan sols s'hi presentés. Ha lamentat "l'error" d'haver pactat amb els socialistes creient que hi hauria la mateixa sintonia que en la legislatura anterior i ha considerat que el PSC no ha tingut mai voluntat de complir el pacte. 
 
La mala maror entre els dos socis principals del govern va esclatar en dues parts. Una primera quan surten les converses entre l'Alcalde i Unió en la que es qüestionava el pacte segons el qual es cediria la batllia a Albert Gómez l'últim any de mandat; i una segona quan Fernández decideix rellevar la qüestionada Maite Frigola al capdavant de cultura per posar-hi un dels seus homes, Xavier Rocas. Des del PDeCAT es va oferir un canvi de cadires per tal que l'edil convergent fos rellevada pel mateix Gómez i donar-li una altra àrea, però segons el relat del nou partit de l'oposició el PSC tenia coll avall que no pensava complir els acords subscrits. 

El govern en minoria amb PSC, Unió i Entesa

Amb aquest escenari el govern de Palafrugell queda en minoria amb 9 de 21 regidors. Els 7 del PSC, el regidor de l'Entesa i el regidor d'Unió. Lluís Pujol és l'únic membre de l'equip de Gómez que en principi no abandonarà el Govern. 

Notícies relacionades