Palafrugell acull la fase comarcal de certamen de lectura en veu alta

Consells per part de l'equip docent, converses de nervis amb els companys i una última ullada als textos, així estaven minuts previs a l'inici del certamen de lectura en veu alta que s'ha celebrat a Palafrugell. I és que si sempre fa respecte això de llegir en públic, si a més hi sumes que tens un jurat valorant la teva dicció, la forma en la que puntues i la teva entonació els nervis ja solen estar a flor de pell. 
This text will be replaced
INTERVÉ: Benet Amat, Departament Ensenyament de la Generalitat Una quarantena d'alumnes de 17 centres del Baix Empordà, de 7 poblacions diferents han participat en aquesta eliminatòria del certamen. En concret són nens i nenes des de cicle mitjà de primària i fins a 4rt d'ESO i, enguany, també s'hi suma la categoria dels alumnes de l'aula d'acollida, que no porten més de dos anys al país. 
 
Una vegada donada la benvinguda i amb les regles del joc exposades, els alumnes han pujat a l'escenari i un a un ha procedit a llegir el fragment del llibre que els ha tocat. Una lectura que havien pogut practicar. De fet els 43 lectors participants se'ls havien donat a conèixer les diverses opcions que avui els podia tocar recitar en veu alta.
 
Després d'escoltar tots els participants a la fase comarcal del certamen, serà el jurat l'encarregat de decidir qui passa a la semifinal. 
 
Fa 13 anys que el Departament d'Ensenyament i la fundació Enciclopèdia Catalana organitzen aquest certamen que culminarà amb la final al Teatre Nacional de Catalunya.