S'acaba la Garoinada amb 4.900 menús venuts

Aquest hivern s'han servit 4.900 menús de la campanya gastronòmica de la garoinada. 10 restaurants de Palafrugell, Llafranc i Tamariu han participat a la que és considerada la campanya més antiga de Catalunya amb 26 anys d'història.
Des de fa uns quants anys també s'ofereixen uns paquets turístics que a banda de l'àpat protagonitzat per les garoines el visitant pot complementar-ho amb nits d'hotel i excursions. D'aquests paquets aquest any se n'han venut un total de 203.
 
This text will be replaced
 
Les dades d'aquest 2017 són un xic inferiors a les de l'any passat quan es va celebrar el 25è aniversari de la Garoinada venent-se més de 5 mil menús. Des de l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, organitzadors de la campanya, atribueixen la baixada de menús a les obres que estan afectant la façana marítima de Llafranc. Els treballs al passeig van començar el mes de novembre i han d'acabar abans de l'estiu per respectar així els mesos amb més afluència de visitants però sí que per la garoinada els ha afectat de ple.
 
Fa més d'un quart de segle que a Catalunya es relaciona Palafrugell i els seus nuclis costanters amb les garoines. Una icona que serveix als visitants com excusa per descobrir el territori més enllà dels mesos d'estiu. Precisament els paquets turístics van nèixer de la voluntat de convertir la garoinada en una experiència turística.
 
Qui s'hagi quedat amb ganes de menjar les garoines s'haurà d'esperar fins l'any que ve perquè la garoinada s'ha acabat i els restaurants palafrugellencs només en serveixen durant les setmanes que dura la campanya gastronòmica. De fet els 4.900 menús servits contemplaven un entrant de garoines, un primer a triar entre fideus a la cassola o un plat alternatiu i unes postres amb recuit. Acompanyat per un vi del celler Espelt i amb preus que oscil·laven segons el restaurant dels 38 als 45 euros.