Augmenta l'activitat a l'Hospital de Palamós el 2016

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà van veure com el 2016 augmentaven tant les visites d'atenció primària, com les altes en hospitalització, les visites a urgències i les intervencions amb ingrés. Malgrat la disminució pressupostària dels darrers anys, però, els 1.500 professionals que hi treballen van fer mans i mànigues perquè l'activitat es mantingués amb la mateixa qualitat i resolució dels anys anteriors
 
This text will be replaced
 
Algunes de les xifres que més destaquen són les 580.000 visites, entre programades i urgents, que van atendre les Àrees Bàsiques de Salut del Consorci Assistencial del Baix Empordà o les 65.000 visites a urgències a l'Hospital de Palamós, és a dir, 178 al dia. 
 
Una altra de les dades destacables és l'increment del 3,2% de les altes hospitalàries respecte al 2015. Això va ser possible gràcies a l'augment de llits produït durant els mesos de febrer i març. En total van ser quasi 7.000 les estades i cada una d'elles va tenir una durada mitjana de gairebé 5 dies. 
 
Pel que fa a la cirurgia, van augmentar en un 22% les cirurgies amb ingrés i un 11% les cirurgies majors sense ingrés. Malgrat l'augment notable de feina la llista d'espera es va reduir en 100 pacients i a principis d'aquest 2017 se situava en 1.586 persones. 
 
Amb la voluntat de millorar el servei a l'usuari es van consolidar les visites virtuals, una eina de coordinació entre l'atenció primària i l'hospital que no requereix la presència de l'usuari als centres mèdics. El 2016 se'n van fer 3.200.