ERC es pren el seu temps i no descarta cap opció després del trencament del govern de Palafrugell

ERC es pren el seu temps abans de decidir quina posició adopta en la nova situació política de Palafrugell. Els republicans no descarten cap opció ara que tornen a ser decisius en la vida política municipal després del trencament del pacte de govern PSC- PDeCat que ha deixat l'alcalde Juli Fernández amb una precària minoria. 
 
This text will be replaced
 
Intervé: Josep Piferrer, portaveu ERC
 
El portaveu republicà Josep Piferrer ha assegurat que el partit encara està digerint el divorci i revela que en les properes setmanes fixaran la seva posició. Avança, això sí, que és difícil un pacte per apuntal·lar el PSC perquè no comparteixen ni el model de ciutat ni el model de país. 
 
Els republicans han reiterat les dues línies vermelles per arribar  a qualsevol pacte estable. Suport explícit al procés independentista i paralitzar les obres del Golfet i adverteix que no entraran al govern perquè sí, sense canvis importants en les seves polítiques. També ha llançat la pilota a la teulada del PSC i el PDeCat perquè siguin ells qui els vagin a buscar si volen quelcom.  Piferrer no descarta cap escenari, inclosa la moció de censura, però sí que matisa que en cap cas serà iniciativa seva

Escenari complex

En tot cas l'escenari que s'obre a Palafrugell és complex. El tripartit PSC- Entesa-Unió necessita socis per governar però es troba que només pot fer majoria amb el PDeCat o ERC. Amb els primers s'han tirat els plats pel cap en el trencament de govern i amb els segons hi ha recels. A priori els republicans, essent alternativa a l'oposició, no tenen cap incentiu per apuntal·Lar el batlle i a més denuncien el menyspreu que ha tingut l'alcalde per les seves iniciatives mentre ha tingut la majoria grantida.