ERC i el PDeCat visualitzen sintonia i forcen el ple a demanar la paralització de les obres del Golfet

Juli Fernández(PSC) tasta per primer cop que no té majoria. ERC i PDeCat van unir forces per demanar aturar les obres del Golfet després que la Generalitat hagi demanat al jutjat la paralització dels treballs. Els dos partits van visualitzar d'aquesta manera la seva renovada sintonia en un tema sensible per l'equip de govern. 

This text will be replaced

Intervenen: Josep Piferrer, portaveu d'ERC; Albert Gómez, portaveu del  PDeCat; Juli Fernández, alcalde

La moció d'ERC es similar a la que ja havien presentat l'Octubre del 2016 i demana suspendre la llicència d'obres, retirar les al·legacions en contra la resolució d'Urbanisme i no donar la llicència de primera ocupació en cas que les obres s'hagin acabat. Els republicans denuncien que des que es van reprendre les obres al desembre aquestes han avançat molt ràpid i que amb el nou pas fet per la Generalitat queda clar que hagués estat plenament legal aturar les obres fins a aquesta resolució del Govern.

PDeCat avala la feina dels tècnics però es suma a ERC per "principi de prudència"

Aquest cop ERC va tenir el recolzament del PDeCat que va adoptar una posició equidistant en l'argumentació però va prendre partit en la votació. Albert Gómez va defensar que la feina dels serveis tècnics municipals és impecable però que per principi de prudència recolzaven la suspensió de les obres. Va introduir una modificació en l'articulat de la moció que reforça el paper del jutjat en el tema.

Pel que fa a l'altre regidor de l'oposició, Víctor Girbal, es va abstenir al·legant que si ve sempre s'ha posicionat en contra del Golfet no volia contribuir a la pinça ERC - PDeCat que preveu a partir d'ara.

Fernández no complirà la moció 

L'Alcalde, Juli Fernández, va entomar el cop amb tres advertències. Primera que es tracta d'una qüestió tècnica i no pas política. Amb un POUM que ampara l'obra i informes interns i externs favorables a la llicència no pot aturar els treballs fins que un jutge li ho ordeni sense risc de prevaricar. Segona, que l'Ajuntament té l'obligació de defensar fins al final els actes propis i la feina dels seus tècnics i tercera que la moció no és d'obligat compliment. Una interpretació que va fer verbalitzar al secretari i va demanar que consti en acta.

Aquest dimecres, en declaracions a Els Matins en Xarxa el batlle ha reiterat que no suspendrà les obres fins que no li ho digui un jutge i ha criticat la incoherència del PDeCat que creu ha canviat d'opinió respecte El Golfet, ja que ha recordat que les llicències es van donar a trave´s d'una junta de govern on hi eren presents.

La construcció, molt avançada

El Xalet del Golfet és una construcció de 700 m2 a primera línia de mar criticada per entitats ecologistes i l'oposició. L'any passat es van suspendre per una sèrie d'irregularitats però es van reprendre al desembre. Té a sobre una queixa formal del Síndic de Greuges i dues demandes judicials: de Salvem El Golfet i d'Urbanisme de la Generalitat.

Notícies relacionades

Palafrugell reitera que la llicència del Golfet està ben donada malgrat la petició d'aturar les obres d'Urbanisme

Creix la tensió entre l'ajuntament de Palafrugell i la Generalitat pel xalet del Golfet

Nou pas de Salvem el Golfet per intentar aturar el macroxalet

La Moció d'ERC per aturar les obres del Golfet no prospera