ERC i PDeCat pacten una moció de censura per fer Piferrer alcalde

Sense pràcticament temps per pair el divorci, Palafrugell veurà un nou matrimoni. Josep Piferrer serà el nou alcalde de la ciutat després que ERC i PDeCat hagin tancat un principi d'acord per fer fora Juli Fernández de l'Alcaldia. 
This text will be replaced
 
Intervenen: Josep Piferrer, portaveu ERC; Albert Gómez, portaveu PDeCat
 
Divendres els dos partits han convocat una roda de premsa conjunta per explicar els detalls del pacte i el calendari de la moció de censura. Segons ha pogut saber TV Costa Brava el pacte implica fer Piferrer alcalde i prescindeix també dels socis del PSC, Entesa i Unió.  L'acord, tancat fa pocs dies, només queda per ser ratificat davant les respectives assemblees locals dels partits.
 
La previsible moció de censura és un pas més en el desencontre entre Juli Fernández i Albert Gómez que va esclatar fa un mes. El soroll de sabres d'aquesta legislatura va sortir a la llum amb l'anunci que el PDeCat abandonava el govern i els successius dies fins avui  han estat plens de retrets que contrasten amb l'entesa que hi va haver els 4 primers anys de tàndem. 

Un desencontre amb molts arguments

La gota que va fer vessar el got va ser la intenció de Fernández de rellevar la qüestionada regidora de cultura, la convergent Maite Frigola, per situar-hi un home de la seva confiança, el socialista Xavier Rocas.  
 
Però aquest no és l'únic xoc que va esgrimir Gómez per justificar abandonar el seu antic soci. També va justificar el trencament per deslleialtat  en accions de govern no comunicades o ocultació d'informació en el cas del Golfet. Però sobretot per la negativa de Juli Fernández a complir el pacte PSC- CiU que cedia a Gómez l'últim any d'alcaldia. 
 
Per la seva banda Fernández va acusar el portaveu del PDeCat d'haver-se precipitat perquè la seva intenció sempre va ser seguir negociant i va reptar Gómez a explicar perquè no havia marxat abans del Govern si tan malament i menystingut es sentia. 

ERC i PDeCat van assegurar que la moció no es faria a iniciativa seva

Havent conegut els arguments de les parts en el divorcI PSC-CiU, ara caldrà conèixer els motius del matrimoni ERC-PDeCat. Una aliança que es va intuir en el darrer ple municipal amb el Golfet com a teló de fons, però que si bé cap dels dos partits descartava, cap havia manifestat clarament arribar fins aquest punt. De fet, el portaveu d'ERC i futur alcalde, Josep Piferrer va assegurar en una entrevista a TV Costa Brava la setmana després del trencament que una hipotètica moció de censura no vindria a iniciativa seva i Albert Gómez va afirmar just la setmana passada que no promourien cap canvi de govern sense cap programa sòlid al darrere.