Josep Piferrer ja és el nou alcalde de Palafrugell

Josep Piferrer ja té la vara d'Alcalde. Palafrugell ha viscut aquest divendres la primera moció de censura de la democràcia postfranquista en una sala de plens plena de gom a gom  i amb discursos contundents en el verb però moderats en la forma.  

This text will be replaced

Intervenen: Josep Piferrer, alcalde / Juli Fernández, exalcalde / Albert Gómez, portaveu PDeCAT / Víctor Girbal, regidor no adscrit / Guillem Genover, portaveu de l'Entesa 

El nou batlle ha indicat que la moció de censura és un acte de responsabilitat davant d'un govern que no té majoria per governar i que es va gestar en el moment del trencamente del pacte PSC-CiU. Ha afirmat que serà un Alcalde compromès amb el procés independentista i que incidirà en polítiques com la gestió de les escombraries, la mobilitat, l'impuls de la cultura popular i l'esport, però que no farà cap revolució perquè hi ha elements que funcionen. 

 
L'Alcalde sortint s'ha agafat a aquest argumentari per reiterar que no hi ha cap  motiu polític per fer la moció i ha afirmat que la moció és feta des de les ganes de governar i el ressentiment.  Ha admès que sabia que la crisi política amb el PDeCat podria trencar el Govern però que ell està en política per ser valent i no pas per conservar la cadira. Ha retret al PDeCat que renegui de polítiques que van avalar i deturpat que que de les 50 propostes que acompanyen la moció de censura, 40 estan executades, en execució o a punt per executar-se. 
 
El tercer en discòrdia, Albert Gómez, ha carregat contra Fernández acusant-lo d'haver menystingut el seu suport, d'enganyar-los i de jugar brut. Ha recordat que l'aliança amb ERC és natural, que ells volen governar i ha negat renegar de l'acció feta però que ara es necessitava un govern fort. 
 
El regidor d'Unió, Xavier Pujol, no tenia dret a parlar perquè tècnicament encara forma part del grup de CiU mentre que el regidor no adscrit Víctor Girbal ha marxat en el moment de la votació perquè no volia, textualment, formar part d'una frau al ciutadà fet a partir d'interessos particulars i ambició personal. 
 
L'exsoci de Juli Fernández, Guillem Genovès ha recordat que ERC va criticar fins la sacietat àrees que abans portava CiU com Cultura i s'ha preguntat si aquells socis tan dolents llavors, ara són bons per governar. 
 
Finalment ha estat el torn pels portaveus del PSC i ERC que han vingut a reiterar el que ja havien dit els seus caps de fila. La portaveu republicana Rosa Massagué ha demanat col·laboració al PSC, com la que han tingut d'ERC, mentre que  Xavier Rocas, amb un discurs ple de floritures planianes ha confirmat que el PSC farà una oposició responsable però contundent. Amb la mà estesa, però fiscalitzadora des del primer dia. 
 
El plenari ha estat ple de personalitats polítiques com diversos alcaldes republicans de la comarca i els portaveus nacionals d'ERC, el també Palafrugellenc Sergi Sabrià; i del PSC, Salvador Illa.