El 25è Míting Internacional d'Atletisme de Palafrugell registra xifres de rècord

El Míting Internacional d'Atletisme de Palafrugell va arribar a les seves 25 edicions amb una de les participacions més nombroses que ha registrat mai la prova en jornada de tarda. Més de 400 atletes de 25 països d'arreu del món van competir en prop d'una trentena de proves.
 
This text will be replaced
Intervé: Josep Massa, director tècnic Míting Internacional d'Atletisme
 
El Míting de Palafrugell és una cita molt heterogènia que forma part del Circuit EAP que aquest 2017 visita 15 ciutats europees. El perfil de l'atleta és molt variat: des del jove que busca promocionar-se fins a l'expert, alguns d'ells olímpics o amb grans marques com la quarta millor del món. 
 
Enguany els resultats més destacats van ser diversos. L'Estadi Josep Pla i Arbonès va registrar les seves millors marques històriques en 800 metres masculins, amb l'1:47:62 de l'algerià Abdenouz Ramzi , i en 100 i 200 metres femenins, proves que va guanyar la portuguesa Lorene Bazolo. En els 200 metres femenins encara Cristina Lara va fer la millor marca espanyola de la temporada. El registre de millors marques espanyoles va tenir forta presència, com per exemple els 2,18m en salt d'alçada que va assolir Miguel Ángel Sancho, igualant una xifra que ja era seva, o el rècord juvenil en 3.000 metres marxa que va atrapar Dani Jimeno. Mentrestant l'estatunidenc Carlton Lavong, amb el seu salt de llargada de 7,87 metres, va pujar a dalt de tot de la taula de punts hungaresos que el consagrava amb la millor actuació de la tarda a Palafrugell d'entre totes les disciplines.
 
Més enllà de les marques el Míting prima que els atletes, vinguin de més a prop o més lluny, tinguin la sensació de participar en una competició ben organitzada. En el saber fer bé les coses, sense estirar més el braç que la màniga, rau l'èxit de poder arribar a aquestes 25 edicions. 
 
El 25è Míting Internacional d'Atletisme de Palafrugell va comptar amb algunes proves molt especials, com les de 100 metres llisos Special Olympics per a discapacitats psíquics o una Marxa Atlètica Mixta en què joves atletes en formació van competir amb d'altres que havien estat a Rio 2016.