Pedregada al Baix Empordà

La primera tempesta de l'estiu s'ha deixat notar amb força al Baix Empordà i ha arribat en forma de calamarsada. Una intensa pedregada ha caigut aquesta tarda sobre la comarca deixant els carrers blancs i provocant diverses inundacions i incidències viàries.

This text will be replaced

En poc menys d'un quart d'hora han caigut més de 30 litres per metre quadrat particularment a la zona compresa entre Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. La precipitació ha arribat des de Girona on ha causat estralls a la capital de demarcació on els Bombers han rebut 200 avisos en només mitja hora, la majoria per acomulació d'aigua als aparcaments.  Al Baix Empordà s'han rebut 32 trucades al 112. 

A Platja d'Aro s'ha hagut de tallar l'accés al nucli urbà per la GI-666 a causa de l'acomulació d'aigua i s'han establert desviaments senyalitzats i a Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols s'han inundat alguns carrers, fet que ha obligat a la brigada i policia a obrir embornals per tal que l'aigua es drenés millor. També hi ha hagut retencions a les carreteres d'accés a la Costa Brava com la C-65 a Llagostera. 

.Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat al Gironès i Baix Empordà davant la intensitat de l'aigua i una tempesta acompanyada de llamps, fet que obligarà a extremar les precaucions per incendis en els propers dies. 

Notícies relacionades

GALERIA FOTOGRÀFICA: Pedregada del divendres 30 de juny al Baix Empordà