La pluja no pot amb la 51a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

Unes 30.000 persones van omplir de gom a gom Calella de Palafrugell per gaudir de la 51a Cantada d'Havaneres. Tot i la pluja d'alguns moments la cantada no es va veure interrompuda en cap moment i un cop més va donar imatges pel record. 
 
This text will be replaced
Intervé: Albert Gomez, Regidor de Promoció Econòmica de Palafrugell
 
A nivell musical l'esdeveniment va ser molt diferent a l'edició anterior, en la que per celebrar les cinquanta cantades s'havien reunit els grups més veterans que a la vegada interpretaven les cançons més conegudes. Aquest cop, acompanyant al sempre present grup Port-Bo, hi havia formacions i cantants més joves i molts temes no tant populars o de composició recent.
 
Va obrir foc Neus Mar, que acompanyada de quatre experimentats músics, va fer un repertori marcat pels ritmes llatins. La van seguir els Port-Bo, el grup format el 1966 i impulsor de la cantada que no s'ha perdut cap edició. El trio format actualment per Carles Casanovas, Mineu Ferrer i Josep Nadal és sempre dels més esperats pel públic. El tercer grup de la nit van ser les gironines Les Anxovetes, que amb van sorprendre al públic no només per ser una formació de veus femenines sinó també per la frescor amb la que revisiten alguns dels temes més sentits del cant de taverna. Finalment el grup local Els Cremats era el darrer en trepitjar l'escenari muntat sobre el mar de Calella i amb la seva actuació va venir la pluja. Tothom era conscient que quedava poc pel final i l'aigua no va espatllar el fi de festa. 
 
Com no podia ser d'altra manera en aquell moment el mestre Bastons i tota la resta de grups de la nit van tornar a l'entarimat per cantar les dues peces imprescindibles per tenir l'estampa més típica de Calella: "La Bella Lola" i "El meu Avi".
 
La 51a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell va ser el punt i final de les celebracions i esdeveniments que s'han fet durant tot un any per commemorar el cinquantè aniversari d'aquest recital. Durant el proper setembre es presentarà un llibre que recordarà els millors moments d'aquest darrer any.