Queixes per l'ordenació i abalisament de les zones de bany a Tamariu

Indignació entre els banyistes i usuaris habituals de la platja de Tamariu. L'AVAT, l'Associació de Veïns i Amics de Tamariu, va recollir firmes aquest diumenge per protestar formalment contra la resolució de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme que imposa l'ordenació i l'abalisament de les zones de bany a la platja de Tamariu
 
This text will be replaced
Intervé: Jordi Miracle, President de l'AVAT
 
L'AVAT considera que la resolució no té en compte diversos aspectes tant naturals com de seguretat dels usuaris i basa la seva queixa en diversos punts. S'han retirat les cordades de flotadors entre boies  i això permet que els banyistes s'internin més enllà de la zona de bany exposant-se a situacions de risc, a més de no oferir elements on els banyistes puguin agafar-se.
 
 Consideren també que no s'han tingut en compte les particularitats de la cala a l'hora de reemplaçar el varador de barques i en cas de temporal es complicaria la retirada immediata de barques, a més d'impedir l'ús dels molinets o remuntadors. 
 
Finalment, observen també que la resolució elimina la zona de bany de la part de llevant de la platja, la més arrecerada i càlida, ideal per les famílies amb nens. 
 
Per tot això l'AVAT presenta un recurs d'alçada al Departament de Territori i Sostenibilitat que va ser signat per més de 300 persones i que demana que la resolució, que seguia un informe de Capitania Marítima, es tiri enrere.