Capitania Marítima i l'Ajuntament de Palafrugell pacten canvis en l'abalisament de Tamariu i Calella

L'ajuntament de Palafrugell ha acordat amb Capitania Marítima canvis en l'abalisament i la zona de banyistes de Calella de Palafrugell i Tamariu després de les queixes dels veïns per la redistribució de l'espai. 
This text will be replaced
 
Amb l'objectiu d'evitar que els usuaris de la platja entrin per manca d'acordonament a l'àrea de pas de les embarcacions, s'instal·larà elements d'unió entre les boies per delimitar més clarament la zona de seguretat de bany. A més, s'hi col·locarà unes línies de vida que permetran el descans dels banyistes dins de la zona de seguretat per suplir l'absència de l'habitual cordada de flotadors.  
 
Capitania Marítima per la seva banda, ha agafat el compromís de realitzar un control per part de la patrulla costanera de la Guàrdia Civil per avaluar l'efectivitat de les noves mesures i que la seguretat estigui garantida en totes les zones d'accés públic. 
 
D'aquesta forma es resolen les queixes en matèria de seguretat que les Associacions de Veïns i Amics de Tamariu i Calella havien formalitzat però encara queden qüestions controvertides. Els exemples més evidents són la zona de llevant de Tamariu i "la trona" al Canadell, dos espais tradicionalment freqüentats per famílies amb mainada on des d'aquesta temporada està prohibit el bany. En aquesta ocasió, Capitania Marítima s'ha reafirmat en la seva intenció de mantenir la distribució tal i com es troba en l'actualitat al·legant raons de seguretat degut a que s'han convertit en zones de pas per embarcacions.