Instal·laran una nova senyalització als radars de Llofriu per fer-los més evidents

L'Ajuntament de Palafrugell tornarà a millorar la senyalització dels radars de Llofriu per reduir les multes que posen. El consistori entén que amb les millores introduïdes aquest estiu no n'hi ha prou i inclourà en el pressupost del 2018 una partida per advertir els conductors de la presència dels aparells sancionadors. 

This text will be replaced

Intervé: Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell

Més de  7.000 conductors han estat multats de gener a  juliol per excés de velocitat al pas per Llofriu on el límit de velocitat és de 50  km /h.

Més multes pels que venen de La Bisbal

Les dades de les sancions demostren que el nombre multes és molt superior pels vehicles que venen procedència de La Bisbal. Han estat 5613 les infraccions que s'han tramitat dels vehicles que venen des de la capital del Baix Empordà davant les 1595 que s'han imposat als vehicles procedents de Palafrugell. Després de les millores instal·lades aquest estiu les sancions  es van reduir a la meitat. Tot i això, encara són xifres  que el govern pretén reduir al màxim en els propers mesos. 
 
L'intent de regular la velocitat dels cotxes al seu pas per Llofriu ve de lluny i no s'ha acabat de torbar mai el sistema més adequat. Primer es va intentar amb un semàfors que es posaven en vermell davant un excés de velocitat i que multaven si es saltaven. La imprecisió del sistema va fer optar els responsables municipals per instal·lar  dos radars. Llavors el problema va ser la senyalització que no es veia prou. A l'estiu, es va canviar, però encara hi ha diferències en la quanitat de multes que imposen els dos radars.  

Fer evident que s'entra en un nucli urbà

La idea municipal és avisar no només de la presència d'un radar, sinó sobretot de la presència d'un nucli urbà, on s'ha de circular a 50 km/h. 
 

Notícies relacionades