Comença la campanya gastronòmica d'Es Niu

Palafrugell torna a servir es niu a taula. Aquest dijous arrenca la campanya gastronòmica d'Es Niu, unes jornades que després de dues dècades han servit per recuperar i preservar un dels plats més genuïns i tradicionals de la cuina més autòctona de la població.
This text will be replaced
Fins el 5 de novembre 8 restaurants del municipi ofereixen la possibilitat de degustar aquesta recepta que es serveix com a plat principal i que està acompanyat per un vermut amb tres tapetes com entrant i postres amb fruits de tardor. Tot i que esdevé una campanya totalment consolidada l'afany innovador continua vigent i enguany amb el vintè aniversari per celebrar s'aposta perquè 'Es Niu' arribi a totes les cases sense necessitat de desplaçar-se a cap restaurant per degustar aquest menú típic dels mesos de tardor.
 
Es Niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, que en els seus inicis no s'hi posava carn. Es tractava d'un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint i els pescadors i van afegir sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.
 
Un plat d'elaboració molt lenta i llarga que no es troba en les cartes dels restarants a excepció d'aquestes tres properes setmanes que amb les jornades gastronòmiques es podrà degustar aquesta recepta que esdevé una part més de la història popular del municipi.