Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Palafrugell i Torroella finalment no tindran fibra òptica

Palafrugell i Torroella de Montgrí són dos dels municipis gironins que es quedaran sense fibra òptica. Telefónica tenia previst desplegar la infraestructura de banda ampla també en aquests municipis però finalment ha decidit frenar les inversions.
This text will be replaced
 
La decisió de la multinacional es deu a un canvi de la normativa que ha dictat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que obliga a Telefónica a donar accés a la resta d'operadors a la seva xarxa de fibra. La competència farà que l'empresa tingui menys rendibilitat de la despesa que està fent en el desplegament de la fibra òptica i en conseqüència s'ha decidit frenar les inversions.
 
La retallada de Telefónica, segons un informe revelat per El País, afectarà un 35% del desplegament de la nova xarxa de fibra òptica el que significa que la banda ampla arribarà a 2 milions menys de llars. A les comarques gironines els pobles afectats per aquesta decisió són l'Escala, Roses i Santa Coloma de Farners a més dels baixempordanesos Palafrugell i Torroella de Montgrí.
 
Des del territori els hi sap greu la decisió presa perquè en el cas de Palafrugell la instal·lació de la fibra òptica era inminent.  
 
Per pal·liar les deficiències de cobertura i connexions sobretot als nuclis costaners de Calella, Tamariu i Llafranc l'ajuntament s'ha posat en contacte amb diferents empreses exposant que en aquesta zona de la Costa Brava on s'hi concentren molts hotels i restaurants que volen oferir una bona connexió als seus clients hi ha un mercat que no està cobert. 
 
Palafrugell i Torroella han saltat de la llista d'indrets on la companyia Telefónica havia de desplegar la fibra òptica però són conscients que hi ha molts municipis que ni han estat mai en aquesta llista.