Els Jardins de Cap Roig, patrimoni natural del Baix Empordà

Naturalesa, art, cultura i història posen en valor un dels espais més emblemàtics del patrimoni natual del Baix Empordà. Parlem dels Jardins de Cap Roig.
 
Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras els jardins que trobem a Calella de Palafrugell esdeven un espai únic que reuneix més de mil espècies botàniques procedents de tot el món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. Uns trets que li han fet marcar la diferència i l'han portat a ser considerat un dels jardins botànics més importants del Mediterrani.
 
Els Jardins de Cap Roig que es troben oberts durant tot l'any ens conviden a resseguir un itinerari marcat amb 22 punts, cadascun d'ells amb unes característiques singulars, i que han mantingut els orígens dels seus fundadors.
 
La història d'aquest espai es remunta a l'any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky,I amant de l'arquitectura, i l'anglesa Dorothy Webster, decoradora i afeccionada a l'arqueologia i a la jardineria, van buscar un indret per viure i construir el seu somni a la Costa Brava. Després d'anys d'esforços i treball, van aconseguir crear aquest espai singular, on regnen la natura i la calma. Uns jardins i un castell que són llegat i que a finals dels anys seixanta van cedir per garantir-ne la seva conservació. Un espai idílic que avui gestiona l'obra social de La Caixa i que cada estiu es posa en el primer lloc de l'escena cultural d'estiu acollint el Festival de música que porta el seu nom i per on passen grans noms del panorama intenacional.