Mor Pere Bahí, fundador de La Xicra de Palafrugell

La cuina catalana però també el món de la cultura del Baix Empordà està de dol aquest dijous. Ha mort Pere Bahí, el reconegut xef del restaurant La Xicra de Palafrugell.
This text will be replaced
El cuiner va morir aquest dimecres a Palafrugell on feia gairebé quaranta anys que residia amb la seva dona.
 
Conegut per haver estat davant els fogons bona part de la seva vida, de Pere Bahí se'n podrien destacar diverses facetes. D'interiorista va passar a dedicar-se a la restauració obrint el restaurant La Xicra al 1984, però també el podríem veure escrivint, de baixista en diversos grups del món de l'havanera o xerrant. I és que Pere Bahí ha estat un gran comunicador.
 
Un dels grans defensors de la cuina d'essència palafrugellenca, va plasmar en els seus llibres l'emblemàtica recepta d'es niu. Aquest va ser un dels molts temes que va deixar escrits sobre la gastronomia empordanesa. 
 
Feia anys que ja havia cedit els fogons de La Xicra a l'Anna Casadevall, però hi continuava implicat com ho feia també en les seves demés passions.
 
La cerimònia de despedida de Pere Bahí es celebrarà aquest divendres a les 12 del migdia al tanatori de Sant Feliu de Guíxols.