De taps i de vins, visita i tast de vins per celebrar el dia de l'enoturisme

El Museu del Suro de Palafrugell participa en el Dia Europeu de l’Enoturisme organitzant la visita guiada “El Suro i el Vi” seguida d’un tast guiat de 3 vins diferents el dia 7 de novembre a les 11h.

La Red Europeade las Ciudades del Vino va instaurar el 2009 la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme amb la finalitat d’aconseguir una difusió internacional del turisme del vi de manera simultània a tots els països d’Europa.

Per segon any consecutiu, la Ruta del Vi DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, impulsa una campanya de promoció i divulgació que té per objectiu estimular l’interès entre residents i visitants per la cultura del vi empordanès amb una diversitat d’activitats i experiències.

La visita se centrarà en donar valor al tap de suro i entendrem la importància que té el binomi entre suro i vi. La consolidació de la indústria suro-tapera a Catalunya va començar a partir del segle XVIII, per la demanda de taps destinats a les noves ampolles de vidre per transportar vi i xampany que es podien tapar hermèticament amb suro. La seva estructura i les seves propietats físiques en fan un material ideal per fer-ne taps. Permet que el vi tingui una bona evolució dins l'ampolla i, a més, desprèn unes substàncies antioxidants que contraresten els efectes negatius en la salut. No existeix cap producte natural ni sintètic que iguali les qualitats del suro, que aporti aromes i doni textura i color al vi.

A continuació, hi haurà una introducció sobre les vinyes i el celler de Can Sais i un tast guiat de tres vins diferents, comentant tant l’elaboració del vi com les notes de tast, a càrrec de Marta Arenas, enòloga i responsable del celler de Can Sais de Vall-Llobrega.

El Celler de Can Sais és un petit celler familiar de llarga tradició vitivinícola i els seus inicis es remunten a finals del segle XVII. Avui, és el més antic i l’únic que es manté a Vall-Llobrega. Està ubicat a la part alta del poble, a les dependències de l’antiga masia de Can Sais, en unes modestes i senzilles instal·lacions on s’elaboren i maduren tots els vins.

Tots els participants a la jornada rebran un val descompte del 50% per la visita a la bodega que es farà a la tarda al Celler de Can Sais.

Fotografia: Ajuntament de Palafrugell