El centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà allibera un repinyaire recuperat a Palafrugell

El Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà han alliberat un algot a Palafrugell. El repinyaire pot tornar a volar lliurement després d'haver resultat ferit per una col·lisió amb un vehicle i recuperat al Centre.
 
Dissabte es va fer l'alliberament d'aquest animal a Palafrugell, prop de l'escola Pi Verd. L'objectiu de l'exhibició era donar a conèixer la tasca que realitza el Centre de Fauna dels Aiguamolls. Aquest animal que va ser trobat per uns particulars a la carretera va arribar al centre i gràcies a això segueix viu i ja vola en llibertat.
 
A l'UVI l'animal ha estat vigilat les 24 hores controlant-ne l'evolució. Després es va decidir passar-lo a Mudes que és una habitació més gran on l'animal comença a muscular. Finalment se'l va introduir a les Voladores que sent un espai encara més gran permet la rehabilitació de l'animal fins que pot volar amb normalitat. El darrer dels passos és aquest alliberament que sovint es fa amb escoles o amb grups diversos de població per conscienciar de la importància de portar la fauna salvatge ferida en aquests centres de rehabilitació.
 
Sovint són els Agents Rurals els encarregats de portar els animals al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà. Allà hi treballen 3 persones amb la col·laboració de 6 voluntaris i setmanalment tenen entre 40 i 50 entrades. La primavera i l'estiu és quan hi ha més activitat. Ara l'entrada més freqüent és la de rapinyaires que venen a passar l'hivern a l'Empordà.