El Circuit Europe Athétisme Promotion celebra el seu 25è aniversari

La ciutat belga de Nivelles va acollir els passats 7 i 8 de novembre el congrés anual del circuit EAP en les seves noces de plata. 
 
 
El projecte iniciat el 1990 per les organitzacions de Celle Ligure (Itàlia), Geneve (Suïssa) i Nivelles (Bèlgica) s’ha anat consolidant en el decurs del temps tot configurant un calendari del que actualment formen part 19 organitzacions d’11 països europeus. 
 
 
En la reunió del passat cap de setmana es va acordar excloure del calendari 2016 els mítings de Chambery( França) i Bilbao (Espanya) per haver estat dos anys consecutius absents del congrés anual (d’obligatòria assistència segons els estatuts). Per altra banda es va acceptar la candidatura de Aarhus (Dinamarca) per entrar a formar part del circuit. Aarhus és una ciutat de 375.000 habitants amb un estadi per 20.000 espectadors i un altra d’entrenament obert les 24 hores del dia i que ja ha acollit importants esdeveniments, com el campionat d’Europa de veterans l’any 2004.
 
El 2017 serà Capital Europea de la Cultura i tornarà a acollir els European Master Athletic Games del 27 de juliol al 6 d’agost, amb una participació estimada de 6000 atletes.
 
Amb la baixa de Bilbao, Palafrugell, que arribarà a la seva 24ª edició, passarà a ser l’únic míting del circuit a l’estat espanyol. En diversos periodes n’havien format part Valladolid, Gavà, Barcelona i Mallorca, així com també Andorra.
 
Fotografia: Patronat Municipal d'Esports