Es posa en funcionament el Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Professionals de Palafrugell

S’ha posat en funcionament el Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Professionals de Palafrugell, el qual es troba ubicat a l’edifici conegut amb el nom de “l’Energia”. El nou equipament, que gestiona l’Escola de Música de Palafrugell, suposa el segon Centre d’Estudis Professionals de música de les comarques gironines, juntament amb el Conservatori de Girona.

A l’acte d’obertura del centre hi ha assistit la consellera en funcions d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, l’alcalde Palafrugell, Juli Fernández i la directora de l’Escola de Música, que gestiona el centre, Rita Ferrer.

L’edificació disposa d’una superfície total de mil metres quadrats, dels quals 521 a la planta baixa han estat rehabilitats i condicionats per les activitats del Centre. El nou centre disposa de 9 aules i una sala d’assajos d’orquestra. A més, l’edifici inclou un espai de 240 metres quadrats que, batejat amb el nom de Frederic Sirés, esdevindrà l’auditori d’aquest equipament, amb accés directe des de l’exterior i també des de les dependències del Centre d’ensenyaments artístics professionals.

El projecte també inclou, en una segona fase, un espai on les entitats que promouen la música a Palafrugell puguin desenvolupar les activitats artístiques i culturals oportunes. En  aquesta fase posterior, s'adequarà el pis i es completarà l'auditori. A banda de l'edificació, també es disposarà d’un espai de zona verda. 

L’edifici de l”Energia” té aquest nom ja que es tracta de l’antiga subcentral elèctrica ubicada a la confluència dels carrers de Pi i Margall i Manufactures del Suro, projectat per l’arquitecte Pere Domènech i que va entrar en servei l’any 1910. L’empresa Endesa va cedir l’edificació a l’Ajuntament el passat mes de maig de 2015.