El Teatre Municipal de Palafrugell exposa 50 caricatures de Miquel Ros on retrata personatges de la vida pública de la vila

El Teatre Municipal de Palafrugell mostra, fins el proper 10 de gener de 2016, un total de 50 caricatures de personatges dibuixats sota la mirada de Miquel Ros.

L’artista palafrugellenc (1942), excel·lent dibuixant a la ploma, confecciona unes obres minucioses i ben acabades, assolint el punt més àlgid en cada retrat dels personatges de la vida pública de la vila.

Des de l'inici de la publicació del llibre “Crònica d’un any”, que edita Edicions Baix Empordà, les caricatures de Miquel Ros sobre personatges sempre s'havien fet amb blanc i negre, amb tinta xinesa i sense color, donat que el llibre s'imprimia en blanc i negre. Però va ser a partir de l'any 2012, en motiu de la 30a edició del Crònica, que es va decidir fer la impressió del llibre en color. A partir d’aquell moment es varen fer també les caricatures en color, a l'aquarel·la i així ha continuat fins a l’actualitat.

Per tant, són 4 anys, és a dir, 4 edicions del “Crònica d’un any” on les caricatures s'han fet amb color i són les que es poden veure a l’exposició situada al vestíbul del Teatre Municipal. En total són 48, però n’ha dos que són dobles, per tant són 50 personatges.