Palafrugell posa a disposició 36 horts comunitaris a la zona de Sorrell

Fins el 12 de desembre els palafrugellencs interessats en tenir un hort poden presentar una sol·licitut i optar a una de les 32 parcel·les comunitàries que s'estan adequant com a horts al paratge Sorrell, just al costat de la via verda Palafrugell - Palamós.
This text will be replaced
 
L'Ajuntament ha aplanat el terreny també l'ha preparat per disposar d’aigua per al reg, hi instal·larà un magatzem per a les eines, lavabo adaptat i zona d’aparcament. Precisament un dels trets diferencials d'aquests horts de les Arenes és que s'abastiran amb aigua del pou de l'antiga estació que bombava i distribuïa l'aigua extreta dels pous de la zona i la feia pujar al dipòsit del Molí de Vent. S'ha recuperat l'antic pou i dipòsit que serà l'encarregat de subministrar l'aigua pels horts.
 
En aquesta primera fase del projecte Arenas s'ofereixen 32 parcel·les de 75m2 per cultiu ecològic i d'autoconsum i 4 parcel·les més destinades a les entitats amb finalitats socials. En una segona fase es duplicaran les parcel·les i en una tercera fase es recuperar l'edifici de les aigües com a espai polivalent on poder-hi fer activitats molt diverses.
 
La creació d’aquests horts segueix els criteris d’horticultura ecològica perquè proporciona aliments sans, no perjudica la salut de l’horticultor i és respectuosa amb el medi ambient. Els adjudicataris de les parcel·les rebran formació en matèria d'horta ecològica.
 
Poden sol·licitar una concessió que és per 5 anys amb una taxa anual de 100 euros les persones majors d’edat empadronades a Palafrugell que no disposin de cap altre hort o terreny de conreu al Baix Empordà. Les sol·licituts s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana-