L'Institut Català del Suro celebra el seu 25è aniversari

L'Institut Català del Suro celebrarà aquest 2016 el seu 25è aniversari amb un programa que vol donar valor a tota la cadena del suro. L'entitat ha presentat les línies mestres d'una celebració que vol potenciar elements estratègics com el turisme, la sostenibilitat, el suport a l'emprenedoria, la innovació i l'enologia.

This text will be replaced

El tret de sortida dels actes de celebració del quart de segle de l'Institut Català del Suro serà al mes de febrer en un acte institucional amb representants de les diferents administracions i actors polítics, socials i econòmics implicats en el món del suro. Durant el mes de març l'entitat rebrà visites d'alumnes de les escoles i instituts de municipis surers per tal de mostrar les funcions i objectius d'aquest organisme.
Així mateix al llarg del 2016 s'organitzaran xerrades i concursos emmarcats dins les línies estratègiques de l'entitat. També hi haurà rutes turístiques i pedagògiques.

L'entitat ha anunciat que un dels objectius d'aquest 2016 serà obtenir la certificació ISO 17025 pel seu laboratori; i que es començaran a veure els resultats de projectes com el Life Ecorkwaste o l'Encordk. El primer té poer objectiu utilitzar els residus del suro per generar electricitat i el segon consisteix en la creació d'un prototip de nas electrònic per a la detecció d'aromes del vi.

L'Institut Català del Suro agrlutina els interessos del sector surer català i està formant per 50 empreses que facturen uns 210 milions d'euros gràcies als seus mñes de 1.000 treballadors. El sector és un puntal de l'exportació gironina, ja que ven a l'exterior el 50% de la seva producció.