Palafrugell demana una subvenció de més de 4'5 MEUR pel fons de Projectes de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat

L'ajuntament de Palafrugell ha sol·licitat una subvenció de més de 4 milions i mig d'euros pel fons de Projectes de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat
This text will be replaced
La proposta del consistori es centra en quatre objectius temàtics que representen una inversió total de 9.309.000 euros. El repartiment contempla 891.000 euos en novs tecnologies, 2.650.000 euros en economia baixa en emissions de diòxid de carboni, 2.400.000 euros en medi ambient i patrimoni i gairebé 3.000.000 d'euros en inclusió social. El projecte contempla desenes d'actuacions, però n'hi ha algunes de capdalts. 
 
Es tracta d'una convocatòria oberta pel Ministerio de Fomento estatal basada en el reglament FEDER de la Comissió Europea. En cas d'aconseguir la subvenció, aquesta finançaria 4.654.520 euros, el 50% del projecte.  
 
Des de l'ajuntament de Palafrugell assumirien l'altra meitat de la inversió amb l'ajuda d'altres subvencions. Un esforç que creuen que val la pena realitzar per fer donar un salt qualitatiu a la ciutat. 
 
Les propostes de la Comissió Europea per a polítiques de cohesió tenen per objectiu l'impuls d'accions integrades per millorar el desenvolupament urbà sostenible i enfortir així el paper que correspon a les ciutats en el context de la política de cohesió.